Aktivnosti Centra za mentalno zdravlje u mjesecu oktobru

Aktivnosti Centra za mentalno zdravlje u mjesecu oktobru

Mjesec oktobar je prepoznatljiv kao vrijeme u kome se održavaju različite aktivnosti kada je u pitanju mentalno zdravlje ljudi.Centar za mentalno zdravlje Doma zdravlja Tuzla je upravo sa tog aspekta organizovao niz događaja i stručnih aktivnosti.

Tako je u okviru obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji je ove godine obilježen pod sloganom:Učinimo mentalno zdravlje i dobrobit za sve globalnim prioritetom održan 1 sajam nevladinih organizacija na kojem je učešće uzeo i Centar za mentalno zdravlje DZ Tuzla.

Prepoznali smo ovu aktivnost kao način da radimo na pasivnosti mladih i podršku u radu i promociji aktivizma mladih u Tuzli i TK. Mladi su posebno rizična skupina jer čak 50 posto mentalnih poremećaja počinje prije 14 godine života, zbog čega je važno na vrijeme prepoznati znakove i potražiti pomoć.Zahvaljujemo se kompaniji Bosnalijek na podršci ovoj manifestaciji,rečeno je ovom prilikom.

Takođe u  prostorijama JZNU Dom zdravlja Tuzla, Centra za mentalno zdravlje, predavanje je održala profesorica engl.jezika Meliha Mehle.Tema je bila “Oporavak”.

Navedenom interaktivnom predavanju su prisustvovali uposlenici Centra za mentalno zdravlje Tuzla, kao i korisnici usluga navedenog centra.

Centar za mentalno zdravlje i pored mjeseca oktobra kada je obilježavanje dana mentalnog zdravlja,svakodnevnim aktivnostima i mimo toga doprinosi razvoju i svijesti značaja mentalnog zdravlja ljudi.

Podijeli na socijalnim mrežama...