Aktivnosti službi Doma zdravlja Tuzla

TEHNIČKA 10

Aktivnosti službi Doma zdravlja Tuzla

TEHNIČKA SLUŽBA

Sniježne padavine sa sobom donose i probleme,posebice vezane za nemogućnost prilaza određenim javnim ustanovama pa tako i Domu zdravlja.Vrijedni zaposlenici odjeljenja za održavanje (TEHNIČKA SLUŽBA),tokom vikenda a i prvog radnog dana nastavili su od ranih jutranjih sati čistiti snijeg na svim prilazima Domu zdravlja kako bi se pacijentima olakšao pristup.Posebice,na nekim mjestima kao što je Medicina rada gdje su u pomoć pritekli i sami zaposlenici (medicinari). Pristupni put oko Doma zdravlja je u nadležnosti „Komunalca“ koji takođe obavlja svoj dio posla.

SLUŽBA HITNE MEDICINSKE POMOĆI

Posljednja 24 sata SHMP je obavila 237 zdravstvenih usluga.Tako je pregledan 71 pacijent,na Klinički centar u Tuzli upućeno je 36 pacijenata,kućnih posjeta ljekara bilo je 34,medicinara 43 te 53 medicinska prevoza.

Služba hitne medicinske pomoću ovom prilikom apeluje na sugrađane da prilikom boravka vani vode računa o poledici koja će neminovno nastati kako ne bi došlo do neželjinh ozljeda,prilikom čega posebno treba voditi računa o obući.Takođe želimo naglasiti da se na svim ulaznim staklenim vratima odjeljenja i službi nalaze upozorenja „OPREZ KLIZAVO“,te se mole sugrađani da obrate pažnju.

VAKCINACIJA COVID 19

Zadnji evidentirani pokazatelji vakcinacije stanovništa sa 11.decembrom 2021!

Prva doza vakcine 33.660

Druga doza vakcine 30.495

Treća doza vakcine 829

VAŽNO: Treća doza VAKCINE,prima se nakon 6 mjeseci od primanja druge (Pfizer,Astra i Moderna) a u slučaju Sinopharm vakcine nakon 4 mjeseca.

Djeca starija od 12 godina (dobrovoljni pristup) mogu se vakcinisati svaki radni dan od 07.00-15.00 sati uz obavezno prisustvo jednog ili oba roditelja.

Vakcinalni punktovi rade svakim radnim danom od 07.00 – 15.00 sati.

 

Podijeli na socijalnim mrežama...