CERTFIKATI ZA OKUPACIONE TERAPEUTE CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLJE

IMG 100e757c970a9d7552f910bbbb5d2089 V

CERTFIKATI ZA OKUPACIONE TERAPEUTE CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLJE

Dodjelom certifikata okupacionim terapeutima u mentalnom zdravlju u Federaciji BiH, obilježio se ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja. „Mentalno zdravlje na radnom mjestu”bila je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana mentalnog zdravlja. Svečanost dodjele certifikata održana je u Konferencijskoj sali Hotela Hills u Sarajevu.

Federalno ministarstvo zdravstva u partnerstvu sa Asocijacijom XY kroz „Projekat mentalnog zdravlja u BiH”, kojeg podržava Vlada Švicarske, i u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Zenici organizovalo je jednogodišnju edukaciju iz oblasti okupacione terapije u mentalnom zdravlju za 65 profesionalaca. Uz podršku i saglasnost Direktora ustanove, ovu edukaciju su obavili četiri medicinske sestre/tehničari iz JZNU Dom zdravlja Tuzla, pri Centru za mentalno zdravlje Tuzla. Certifikat za okupacionog terapeuta primili su medicinske sestre/tehničari: Ajšić Nedim, Erna Taslidža, , Mujkanović Amela, Ramić Ismar. Svečanosti dodjeli certifikata je prisustvoao i šef Centra za mentalno zdravlje Tuzla, dr. Zlatko Kalabić. 

Organizovana je i izložba radova korisnika usluga CMZ-a koju je prezentovala dipl.soc.radnica Samija Altumbabić i med.sestra Asima Hodžić.

Podijeli na socijalnim mrežama...