Delegacija Austrijskog ROTARY cluba posjetila tuzlanski Dom zdravlja

Rotary_1

Delegacija Austrijskog ROTARY cluba posjetila tuzlanski Dom zdravlja

ROTARY CLUB AUSTRIJA DONIRAO JE I KVALITENU (korištenu)DIJAGNOSTIČKU OPREMU odjelu RADIOLOGIJE DOMA ZDRAVLJA

Proteklog vikenda delegacija Austrijskog ROTARY cluba posjetila je tuzlanski Dom zdravlja.Ova posjeta rezultat je izuzetne saradnje Crvenog Križa TK-a i Rotary Cluba Austrija. Gospoda Heinz Schwarcl i Herbert Ederer u pratnji svojih domaćina gospođe Jadranke Duraković sekretara CK TK-a i Edima Durakovića člana Skupštine interesovali su se za stanje i potrebe kvalitetne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja.Tuzla.

Kako su gosti istakli izuzetno su zadovoljni viđenim ali i stručnom kadru i osposobljenosti za rad sa savremenim dijagnostičkim aparatima.Gosti su se zahvalili i na maksimalnom trudu Crvenog Križa TK-a koji je znao prepoznati značaj potreba i koji je dao potrebne inpute za usmjeravanje konkretne pomoći od Rotary cluba Austrija.

Rotary_2Gosti iz Austrije nakon sagledavanja stanja i potreba obećali su u skorijoj budućnosti svoj ponovni dolazak  u tuzlanski Dom zdravlja prilikom čega će pokušati u svojoj bazi obezbijediti a skladu sa mogućnostima još neke dijagnostičke aparate, prijeko potrebne za kvalitetan rad odjela radiologije ove ustanove.

Prim.dr.Suad Bijedić pomoćnik direktora za medicinska pitanja zahvalio se  CK TK-a na inicijativi a gostima na donaciji,saradnji i želji da pomognu te im ovom prilikom uručio zahvalnice i prigodne poklone.

 

     

Podijeli na socijalnim mrežama...