Delegacija Doma zdravlja Tuzla posjetila Specijaliziranu polikliniku za sportsku i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Beogradu

phoca_thumb_l_sma_klinika-180

Delegacija Doma zdravlja Tuzla posjetila Specijaliziranu polikliniku za sportsku i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Beogradu

U periodu 18.-19. Jula 2013. Godine, delegacija Doma zdravlja Tuzla, predvođena Direktorom Ustanove i uposlenicima Poliklinike za Sportsku medicinu, posjetili su Specijaliziranu polikliniku za sportsku i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ˝Sport Medical Alliance˝ u Beogradu. Dobrodošlicu je upriličio prof. Dr. Milan Mileusnić, specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a razlog naše posjete je bio upoznavanje novih metoda i procedura u liječenju.
Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sportista SMA, pored klasičnih, konvencionalnih metoda primjene fizikalnih agenasa, posjeduje aparaturu i instrumentarij koji je plod višedecenijskih kliničkih ispitivanja kako in vitro tako i in vivo, kakav posjeduju sve licencirane ordinacije u Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

U svrhui liječenja inplementirana su dugogodišnja klinička iskustva eminentnih stručnjaka ovog dijela Evrope, sa posebnim osvrtom na specifičnost sportskog traumatizma, vrijeme oporavka koje mora biti prilagođeno zadatim rokovima od strane sportskih asocijacija kao i ugovornim klauzulama sportista, skraćuje se na maksimalno moguće, uz maksimalnu sanaciju postraumatskih ožiljnih promjena i eventualne onesposobljenosti povrijeđenog tjelesnog segmenta.

Na inicijativu Direktora Prim. dr. Kasima Brigića, u narednom periodu bi trebalo doći do potpisivanja ugovora o poslovno tehničkoj saradnji Specijalizirane poliklinike za sportsku i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ˝Sport Medical Alliance˝ i naše ustanove.

 

JZNU Dom zdravlja
˝Dr Mustafa Šehović˝ Tuzla

Podijeli na socijalnim mrežama...