DONACIJA EKG APARATA TUZLANSKOM DOMU ZDRAVLJA

IMG 2044

DONACIJA EKG APARATA TUZLANSKOM DOMU ZDRAVLJA

Služba hitne medicinske pomoći naše ustanove dobila je vrijednu donaciju .Riječ je o dva EKG aparata,namjenska za rad na terenu.Donaciju vrijednu 5000 KM obezbijedila je Bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo.

Primarius doktor Suad Bijedić direktor tuzlanskog Doma zdravlja zahvalio se na ovoj vrijednoj donaciji.Bijedić je istakao da je „Bosnalijek“ kao i u prethodnim godinama pokazao svoju privrženost i istrajavanje da na sve načine pomogne razvoju zdravstva.Takođe,istakako je prim.dr.Suad Bijedić ova dva EKG aparata će uveliko poboljšati uslove za pružanje zdravstvenih usluga građanima a dobar je primjer i drugim kompanijama i nadležnim kako se može poboljšati kvalitet i unaprijediti rad u zdravstvu.

Kako je istakla načelnica Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, dr. Lejla Kuluglija-Memišević, ova dva transportna uređaja su oprema prijeko potrebna za rad na terenu posebno ovog kvaliteta koji se mogu redovno i održavati i dugo trajati s obzirom da zbog česte upotrebe i obima posla,dosadašnji se često kvario..Doktorica Kulugilija je istakla da je Hitna pomoć dosada imala samo jedan transportni EKG na dva mobilna tima i da će sada biti puno lakše još jednom se zahvalivši kompaniji „Bosnalijek“ na vrijednoj donaciji.

Farmaceutska kompanija „ Bosnalijek“ d.d. ima cilj da pored svojih proizvoda i plasmana na tržište uvijek prepozna i pomogne društvu. Ovakve donacije su nam prioritetne jer znamo da poboljšavamo uslove rada u zdravstvenim ustanovama a krajnji cilj je pružiti što kvalitetniju zdravstvenu uslugu pacijentima. Bosnalijek,že i dalje kao društveno odgovorna kompanija i u narednom periodu raditi na ovakovom vidu pružanja podrške, tako ulažemo u BiH i vraćamo dio onoga što dobijemo od države.Cilja nam je pomoći i svima olakšati svakodnevni život, rekao je ovom prilikom Nedim Pirić direktor Regije 3 Farmaceutske kompanije Bosnalijek.

Podijeli na socijalnim mrežama...