Donacija za spašavanje ljudskih života

1

Donacija za spašavanje ljudskih života

Komapnija m.tel uručila vrijednu donaciju Službi hitne pomoći Tuzla.

Potvrđujući svoju društvenu odgovornost kompanija m:tel donirala je 20.000 KM Službi hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla, koji su novac iskoristili za kupovinu ultrazvučnog aparata neophodnog za pružanje najkvalitetnijih usluga korisnicima Službe hitne pomoći.

Kompanija m:tel je krajem 2010.godine donirala 60.000 KM službama hitne pomoći u Banja Luci, Bijeljini i Tuzli. ˝Spašavanje ljudskih života zadatak je sa kojim se svakodnevno susreću službe hitne pomoći. Da bismo im olakšali rad, odlučili smo da donaciju ovoga puta uručimo upravo njima. Zaista sam srećan što kompanija m:tel ima priliku da im pomogne u ovom najhumanijem zadatku i građanima obezbijedi pravovremenu medicinsku pomoć˝, izjavio je generalni direktor komapnije m:tel Predrag Ćulibrk.

˝Ovaj aparat je dobrodošao jer su naši ljekari u Službi hitne pomoći već educirani da na njemu rade. Mi u Domu zdravlja Tuzla posjedujemo šest aparata, ali do sada nismo bili u mogućnosti da nabavimo ultrazvučni aparat za Službu hitne pomoći. Ovoj službi je upravo potrebno brzo dijagnostikovanje hitnih urgentnih stanja ultrazvučnim pregledom abdomena˝, istakao je direktor Doma zdravlja Tuzla Kasim Brigić, zahvalivši se kompaniji m:tel na ovom prijateljskom gestu.

2˝U vrlo kratkom periodu komapnija m:tel uradila je nekoliko gesti koje su za svaku pohvalu. Prije neki dan je UNICEF uz podršku m:tela u Tuzli otvorio Integrisani centar za rani rast i razvoj, stipendiraju nekoliko studenata Elektrotehničkog fakulteta, a evo danas su donirali i ultrazvučni aparat˝, rekao je načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, pozvavši i druge da slijede ovaj primjer društveno odgovorne kompanije.

Podijeli na socijalnim mrežama...