GRADONAČELNIK TUZLE JASMIN IMAMOVIĆ PREDAO VRIJEDNU DONACIJU DOMU ZDRAVLJA TUZLA

IMG 0020

GRADONAČELNIK TUZLE JASMIN IMAMOVIĆ PREDAO VRIJEDNU DONACIJU DOMU ZDRAVLJA TUZLA

Radi se o savremenom ultrazvučnom aparatu koji će u velikoj mjeri poboljšati usluge prema pacijentima. Ličnom inicijativom gradonačelnika uz podršku gospodina Josipa Juratovića člana Njemačkog Bundestaga aparat je predat Domu zdravlja Tuzla.

Njegova nabavna vrijednost bila je 150 000 (stotinupedesethiljadakonvertibilnihmaraka),kazao je Gradonačelnik Imamović. Imamović je napomenuo da je briga za kvalitetnu zdravstvenu uslugu građanima Tuzle uvijek jedan od prioriteta. Istakao je da Tuzla ima najsavremeniju Službu hitne medicinske pomoći gdje je uloženo pola miliona maraka. Napomenuo je i projekte podrške u toku, lift za invalidna lica i rampa za pedijatriju te četiri potpuno opremljena Sanitetska vozila i dva nova u koja će biti uloženo 265.000KM-aka. Grad Tuzla će nastaviti ulagati u Dom zdravlja na sve moguće načine i time konkretno pomagati stalnom podizanju kvalitete zdravstvenih usluga građanima Tuzle, istakao je Gradonačelnik Imamović. Ovom prilikom se još jednom zahvalio gospodinu Juratoviću na obezbjedjenju ove donacije koja je bila samo ulazna komponenta buduće još bolje saradnje.

Prim.dr. Suad Bijedić direktor Doma zdravlja se zahvalio na ovoj vrijednoj donaciji. Bijedić je ovom prilikom rekao kako je jedinstveno u BiH na koji i na kakav način se Grad Tuzla na čelu sa Gradonačelnikom Imamovićem brine o Dom zdravlja. Ističe da je to puno više nego bilo gdje drugdje s obzirom da zakonskim aktima o sistemu zdravstva treba da se brinu svi, što nije slučaj.

Direktor Bijedić je takođe još jednom podcrtao ulaganja koja je Grad podržao, zahvalivši se u ime svih u domu zdravlja ali i u ime pacijenata kojima je takvim ulaganjima zdravstvena zaštita podigunta na još veći nivo.

Podijeli na socijalnim mrežama...