IN MEMORIAM prim. dr. Slobodan Dragović

slobodan_dragovic

IN MEMORIAM prim. dr. Slobodan Dragović

Napustio nas je uvijek drag kolega i prijatelj. Doktor Dragović, vječito je bio na usluzi svima onima kojima je bila potrebna njegova pomoć.Uvijek je pacijentu pristupao sa dozom brige za njegovo zdravlje, utješnim rječima ali i konkretnim načinima liječenja u oblasti u kojoj je bio specijalista Oftamologiji (spec.za očne bolesti). Pacijenti su imali povjerenja u dr. Dragovića i njegove dijagnoze kao i terapija kada je u pitanju vid i zdravlje očiju. Nemali broj njih se nekako uvijek odlučivao za dr.Dragovića i voljei su reći „Moj doktor za oči”, našto se naš Slobodan uvijek simpatično smijao. Pamtimo bezbroj situacija sa pacijentima kojima je bilo teško, koji su bojali za svoj vid i intervencije doktora Dragovića kojima ih je ohrabreivao čineči u njima zidanu dozu optimizma a u nemalom broju slučajeva uspoijevao je da sve to anulira i izlječi pacijente. Zbog svega rečenog pacijenti će ga uvijek pamtiti kao ljekara koji se brinuo za njih na pravi i profesionalan način.

Kratka službena biografija ni izbliza nemože prikazati sve one pozitivne stvari koje je dr. Slobodan učinio. Rođen je 04.11.1954. godine u Mušićima Općina Kalinovik. Nakon završene osnovne i srednje škole upisuje studije medicine u Sarajevu opći smjer koje sa uspijehom okončava 1979.godine. Stručni ispit za ljekara polaže 1982 godine i time stiče pravo na redovno zaposlenje. dr. Dragović se odlučuje i ići dalje i ostvariti specijalizaciju tako da na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu s uspijehom polaže specijalistički ispit 1986 godine čime postaje specijalista OFTALMOLOG.

Svoj rad u toku svih navedenih specijalizacija kruniše kroz rad u Domu zdravlja Lukavac, nekadašnjem zajedničkom medicinskom centru Dr Mustafa Mujbegović a svoje vjerovatno najuspiješnije ljekarske dane provodi u JZU Dom zdravlja sa Poliklinikom „Dr Mustafa Šehović” Tuzla.

U domu zdravlja u Tuzli bio je dugogodišnji Šef Poliklinike za očne bolesti, ostvario je i zvanje Primarijusa, te je dobio niz priznanja šire društvene zajednice a njegova rad ostaće upamćen i po tome što je učestvovao u izradi velikog broja stručnih radova kao i stručne literature te informativnih obrazaca za pacijente koji su uveliko doprinjeli upoznavanju javnosti sa ovom medicisnkom granom.

Podijeli na socijalnim mrežama...