IN MEMORIAM – SJEĆANJE Prim. dr. Biljana Baraković

Picture 182

IN MEMORIAM – SJEĆANJE Prim. dr. Biljana Baraković

Danas je tačno godina dana od kako naša kolegica, prijateljica, doktorica Biljana Baraković nije sa nama. Ovim podsjećanjem želimo iskazati svo poštovanje prema izuzetno osobi koja je u Poliklinici za interne bolesti ostavila dubok i neizbrisiv trag.{nomultithumb}

Doktorica Biljana Baraković rođena je 11.08.1952 godine u Tuzli, Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Tuzli. Daljnje školovanje nastavila je u Beogradu gdje je 1978 godine uspiješno diplomirala na Medicinskom fakultetu.

Iste te godine počela je raditi u Regionalnom Medicinskom centru „Dr Mustafa Mujebgović“ Tuzla,na odsjeku za neonatalnu pedijatriju.Stručmi ljekarski ispit položila je 1980 godine u Sarajevu.Nakon dvije godine,tačnije 1982 godine započela je specijalizaciju iz Interne medicine,koju sa uspijehom zavšava 1986 godine na Vojnoj medicinskoj akademiji u Beogradu.

Nakon završetka specijalizacije dr.Biljana Baraković kao internista radi u Dispanzeru za hronične bolesti Inetrene klinike Tuzla.Ubrzo već od 1989 godine prelazi u Dispanzer za dijabetes Interne klinike Tuzla.

Tokom rata usljed transformacija zdravstvenih ustanova ,nastavlja raditi u Službi za unutrašnje bolesti Poliklinike Doma zdravlja Tuzla.Nakon rata formira se i Poliklinika za Interne bolesti pri domu zdravlja Tuzla a od 2002 godine doktorica Biljana biva postavljena za šefa,gdje ostaje do zadnjih dana svog života.

Pamtit ćemo sve njene pozitivnosti a posebno veliku dugogodišnju predanost u brobi protiv dijabetesa a kao kruna svega osnovan je i Centar za borbu protiv ove bolesti. Doktorica Biljana za svog dugodišnjeg učesnik je velikog broja kongresa i seminara na Evropskom i Svjetskom nivou. Autor je i koautor stručnih radova na temu dijabetesa. Rečeno će nas zauvijek podsjećati na sve ono što je krasilo jednu veliku osobu.

Kolektiv Poliklinike za interne bolesti

Podijeli na socijalnim mrežama...