Informacija o obilježavanju 92-e godišnjice JZNU DOM ZDRAVLJA „Dr Mustafa Šehović“ Tuzla

IMG 9452

Informacija o obilježavanju 92-e godišnjice JZNU DOM ZDRAVLJA „Dr Mustafa Šehović“ Tuzla

Javna zdravstveno-nastavna ustanova Doma zdravlja „Dr Mustafa Šehović” Tuzla,obilježila je protekle sedmice 92-u godišnjicu.Ovim povodom upriličeno je a u skladu sa trenutnim skromnim mogućnostima nekoliko događaja.Delegacija Ustanove je posjetila Kapiju i Aleju stradanja tuzlanske mladosti na Slanoj Banji kojom prilikom je položeno cvijeće i odata počast nastradalima.

Organizovan je i tradicionalni prijem i skromno druženje sa penzionerima/umirovljenicima Doma zdravlja Tuzla.Bila je to prilika prije svega da se kolege koje su u mirovini/penziji druže ali i saznaju informacije o sadašnjem radu i statusu kolektiva u kome su je stekli a samim tim i dali veliki doprinos onome što je ovaj kolektiv danas,jedna od najboljih ustanova primarne zdravstvene zaštite u BiH.

Skromna svečanost upriličena kao centralna manifestacija obilježavanja 92-e godišnjice protekla je u ozračju dodijele plaketa najzaslužnijim pojedincima i Službama za proteklu godinu.

Plaketa zaposlenik godine nemedicinske struke dodijeljenja je Nermini Jahić,pravnici iz Službe za opšte i kadrovske poslove.Ove godine a shodno broju dobijenih glasova dodijeljenje su dvije Plakete zaposlenik medicinske struke i to : dipl.med.ses.Spomenki Omenaović iz Službe za kvalitet i standarde u zdravstvu te docentu doktoru Edinu Jusufoviću iz Poliklinike za plućne bolesti.Plaketa zdravstveni tehničar godine pripala je dipl.med.teh. Eldinu Hasanbašiću iz Službe Hitne medicinske pomoći.Plaketu Doktor godine „Dr Mustafa Šehović” za 92-u godišnjicu dobio je prof.dr.sc. Emir Tupković Šef odjela Neurologije u tuzlanskom Domu zdravlja.Najprestižnija Plaketa Služba godine pripala je Službi za higijensko-epidemiološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Tuzla.

Ured za odnose s javnošću

Podijeli na socijalnim mrežama...