MARŠ MIRA

Photo0021

MARŠ MIRA

Picture_002Marš mira- Zeničani stigli u Tuzlu posjetili Tuzlanski Dom zdravlja!
Kolona od dvadeset i jednog Zeničanina već nekoliko dana pješači na putu dugom 290 kilometara kako bi se u nedjelju 8. jula pridružili učesnicima “Marša mira Srebrenica 2012” koji će iz Nezuka krenuti ka Memorijalnom centru Potočari.

Posjetili Tuzlanski Doma zdravlja gdje im je pružena zdravstvena podrška, položili su i cvijeće naTuzlanskoj kapiji i odali počast ubijenima te se odmorili na Panonskim jezerima.

Photo0023Photo0024Svi ljudi u grupi su dobro i zdravo. Pređeni kilometri nisu nimalo utjecali na njihovo zdravlje i na raspoloženje . Ima malo žuljeva, što nije veliki problem. Svi su u stanju da hodaju i da nastave put uz naravno stručne savjete Ljekara i medicinara Službe hitne medicinske pomoći Tuzlanskog Doma zdravlja, koji je svesrdno podržao učesnike marša i pružio im neophodne primarne zdravstvene usluge kao i manje intervencije.
Glavni cilj odvažnih Zeničana je da pješke dođu na dženazu novoidentifkovanim žrtvama genocida u Srebrenici.
Među dvadeset i jednim učesnikom međ ima i srednjoškolaca, ali i penzionera. Najmlađi učesnik ima 14 godina, dok je najstariji učesnik jedan 67-godišnji penzioner.

A.N.

Podijeli na socijalnim mrežama...