Medijima

IMG_0408

Medijima

Doktor Rusmir Mesihović,ministar zdravstva u Vladi F BiH u okviru svog službenog boravka Tuzlanskom kantonu,posjetio je i tuzlanski Dom zdravlja.

Ministar Mesihović je u svojoj kratkoj posjeti ovoj ustanovi posebno pohvalio implemetnaciju projekta porodične medicine,ociienivši ga kao najboljim u BiH i izrazivši svoje zadovljstvo postignutim rezultatima.

Takođe nije propustio priliku da istakne stručnost i način organizacije rada ove ustanove istaknuvši pri tom da se radi o najboljoj ustanovi primarne zdravstvene zaštite na području države.Pored toga ministar Mesihović je dao punu podršku menadžmentu ustanove koji u ovim teškim vremenima izuzetno kvalitetno vodi Dom zdravlja i bez obzira na sve efikasno rješava probleme.

Mesihović je takođe dao bezrezervnu podršku svim budućim projektima Doma zdravlja Tuzla kao i još većem unapređenju i kvalitetu zdravstvenih usluga posebno u segmentu porodične medicine,pritom obećavši da će Federalno ministartsvo zdravstva prepoznati svaki kvalitetan korak i uključiti se sa svojom podrškom.

Prim.dr.Kasim Brigić,direktor Doma zdravlja i prim.dr.Suad Bijedić pomoćnik direktora za medicinska pitanja zahvalili su se ministru na posjeti kao i na izrečenim riječima pohvale i podrške jer to znači puno kao znak prepoznatljivosti dobrog rada, kako menadžmentu tako i zaposlenicima bez kojih sve to nebi bilo kvalitetno odrađeno.Oni su naglasili da je ova ustanove spremna na sve izazove kada je u pitanju razvoj primarne zdravstvene zaštite a u skladu za Zakonima o njoj ali i za sve namjenske projekte Federalnog ministarstva zdravstva.

Ured za odnose s javnošću

Podijeli na socijalnim mrežama...