Medžlis Islamske zajednice Tuzla donirao novi EKG aparat Domu zdravlja Tuzla

IMG 0032

Medžlis Islamske zajednice Tuzla donirao novi EKG aparat Domu zdravlja Tuzla

Direktor ustanove Prim.dr.Suad Bijedić sa svojim saradnicima,upriličio je prijem delegacije Medžlisa Tuzla predvođenu glavnim tuzlanskim imamom hafizom Ahmed-ef. Huskanovićem.

Povod prijema bila je donacija savremenog EKG aparata koji je obezbijedio Medžlis Islamske zajednice Tuzla. Prim. dr. Suad Bijedić se zahvalio na ovoj vrijednoj donaciji istakavši da je aparat već u funkciji u Službi hitne medicinske pomoći.Zanimljivo je da se o aktuelnim projektima i aktivnostima u Domu zdravlja razgovaralo prilikom posjete delegacije Medžlisa u aprilu mjesecu tekuće godine,upravo tada Medžlis je preuzeo inicijativu za nabavku EKG aparata koja je i uspiješno realizovana.
Glavni imam Huskanović je prilikom prijema izrazio spremnost a u skladu sa mogućnostima da će se dobra saradnja Medžlisa Tuzla i Doma zdravlja Tuzla nastaviti i u budućnosti a posebno u ovim izazovnim vremenima pandemije.
Prijemu su prisustvovali prof.dr.Samir Mačković,pomoćnik direktora za medicinska pitanja i dipl.med.teh Almir Avdić ispred Doma zdravlja Tuzla.

Prof.dr.Amir Karić, predsjednik Medžlisa, i Esmir-ef. Hasanović, koordinator tuzlanske Mreže mladih ispred Medžlisa Islamske zajednice Tuzla,bili su takođe članovi delegacije Medžlisa.

Podijeli na socijalnim mrežama...