NOVA AMBULANTA U DOMU PENZIONERA

IMG 1244

NOVA AMBULANTA U DOMU PENZIONERA

U Tuzli je upriličeno svečano otvaranje ambulante opće-porodične medicine u JU Dom penzionera Tuzla. Ambulantu je svečano otvorio Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, a skupu su se obratili i Mirsad Bakalović, direktor JU Dom penzionera Tuzla, te Suad Bijedić, direktor JZNU Dom zdravlja Tuzla.

Ovo je 25 ambulanta na području grada, izvan prostorija Doma zdravlja Tuzla. Namijenjena je mjesnim zajednicama Kula i Jala. Ambulanta se odnosi i na korisnike JU Dom penzionera Tuzla.Ukazala se potreba da postoje i neke druge usluge koje su potrebne starijijim i iznemoglim osobama, osim tuđe njege. Ovo je dio te ukupne brige, jer će ova ambulanta dobro doći starijima u ovim mjesnim zajednicama, ali dobro doći i svima,da ovdje budu njihovi kartoni. Ovo je važan korak da se Dom zdravlja primakne pacijentima.
Otvaranjem ambulante stvaraju se uslovi da korisnici Doma penzionera Tuzla dobijaju i usluge primarne zdravstvene zaštite. Takođe, ambulanta je dostupna i građanima mjesnih zajednica Kula i Jala, uspostavljena je u saradnji sa Javnom zdravstveno – nastavnom ustanovom Dom zdravlja Tuzla, a sredstva je obezbijedio Grad Tuzla. Ambulanta je smještena u zapadnom krilu Doma penzionera Tuzla,rečeno je ovom prilikom.

Podijeli na socijalnim mrežama...