NOVA VOZILA ZA SLUŽBU HITNE POMOĆI OD GRADA TUZLE

IMG 0006

NOVA VOZILA ZA SLUŽBU HITNE POMOĆI OD GRADA TUZLE

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović predao je Domu zdravlja odnosno Hitnoj službi a u ime građana Tuzle, sanitetsko vozilo sa kompletnom opremom, opremu za još jedno vozilo hitne pomoći i kombi za prevoz medicinskog osoblja i pacijenata, sve u vrijednosti od oko 230.000 KM. Izvor naše snage je u istrajavanju na kontinuitetu brige o zdravstvenoj zaštiti građana, istakao je Imamović.

Grad Tuzla i u 21. vijeku nastavlja kontinuitet opremanja Doma zdravlja odnosno Službe Hitne pomoći, kao Službe zaštite i spašavanja u okviru Gradskog štaba civilne zaštite. Prije manje od četiri godine izvršena je potpuna rekonstrukcija i proširenje i opremanje prostora Hitne pomoći, po savremenim medicinskim standardima, u vrijednosti od oko 500.000 KM. Na današnje opremanje nije nas natjerala pandemija, jer smo ovih 230.000 KM planirali u Budžetu za 2019. Godinu,rečeno je ovom prilikom. Erom pandemije kada su osim pacijenata zaraženih korona virusom, ugroženi i svi drugi pacijenti koji imaju druge zdravstvene probleme, pokazalo se dobrim i korisnim prošlogodišnje planiranje Gradskih službi i Gradskog vijeća,posebno u podršci zdravstvenom javnom sektoru koji pripada našem gradu.

Prim.dr.Suad Bijedić zahvalio se na podršci koju grad daje Domu zdravlja Tuzla godinama a posebno u segmentu brige za što kvalitetnijom zdravstvenom uslugom za naše građane kao i za brigu za zaposlenike ustanove posebno u vremenu u kome se trenutno nalazimo.

Podijeli na socijalnim mrežama...