Obavljeno svečano uručivanje diploma polaznicima 21. tečaja ultrazvuka abdomena u Domu zdravlja Tuzla

IMG 0782

Obavljeno svečano uručivanje diploma polaznicima 21. tečaja ultrazvuka abdomena u Domu zdravlja Tuzla

Završen je 21.Tečaj ultrazvuka abdomena u organizaciji Javne zdravstveno-nastavne ustanove Dom zdravlja „Dr Mustafa Šehović” Tuzla i Ljekarske komore Tuzlanskog kantona. Doktori iz Gračanice, Zenice, Srpca, Čelića, Mostara i Tuzle pokazali su zavidan nivo tokom obuke i svaka nova generacija prati prethodnu što je izuzetan podsticaj za daljnje usavršavanje i rad, istakla je mentorica prof. dr. med. sc. Slavica Beneš – Mirić, specijalista radiologije.

Direktor tuzlanskog Doma zdravlja prim.dr.med.Suad Bijedić ovom prilikom je istakao kako je izuzetno razvijati ovaj vid dijagnostike a posebno što je mnogo mladih ljekara koji žele stručno ovladati ultrazvukom i time na najbolji način pomoći pacijentima. Direktor Bijedić nije krio zadovoljstvo što se ovaj Tečaj proširio na nivo Bosne i Hercegovine jer polaznici dolaze iz svih većih centara države, rekavši da je to čast ali i obaveza za tuzlanski Dom zdravlja da u budućnosti kao domaćin ovog Tečaja učini sve da bude još kvalitetniji iako je i sada na zavidnom nivou.

Svečane diplome završenog Tečaja uručune su doktorima: Jasminu Aliću, Hikmeti Arnaut, Sabini Bečirović, Draganu Lepiru, Muhamedu Mehmedinoviću, Jasmini Mujić Kajan, Denisi Omerdić Mujić, Igoru Pejiću i Amni Srabović Okanović.

Ured za odnose s javnošću

Podijeli na socijalnim mrežama...