Obilježavanje 87. godišnjice rada Doma zdravlja

domzdravlja1_thumb

Obilježavanje 87. godišnjice rada Doma zdravlja

U povodu obilježavanja 87. godišnjice JZU Dom zdravlja sa poliklinikom „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla, danas je održana press konferencija. Najavljene su prigodne manifestacije koje će biti održane u povodu ovog značajnog datuma.

domzdravlja1

Ova godina iza nas je bila relativno teška i naporna ali ono što smo planirali i realizovali smo. Skoro do kraja smo doveli implementaciju porodične medicine, specijalizaciju je završilo oko 60 ljekara porodične medicine čime smo potpuno zadovoljili potrebe općine Tuzla za ljekarima porodične medicine.

Rekonstruisali smo tri ambulante. Prilazimo realizaciji rekonstrukcije prostora Hitne medicinske pomoću, to je novih 400 kvadratnih metara, tako da bi Hitna služba mogla zadovoljiti potrebe, ne samo Tuzle nego i Kantona.

Okončani smo i digitalizaciju Poliklinike za plućne bolesti gdje smo uložili oko 150.000 KM tako da se sve rengenske snimke digitalno obrađuju. Naredna faza je digitalizacija čitave radiološke službe, a počinjemo i sa informatizacijom cijelog Doma zdravlja, rekao je dr. Kasim Brigić, direktor Doma zdravlja Tuzla.

domzdravlja2

Poliklinika za plućne bolesti

Obilježavavanje godišnjice prilika je i da se dodijele nagrade onima koji su se u svom radu posebno isticali. Komisija za dodjelu plaketa / priznanja JZU Dom zdravlja sa poliklinikom “Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla, izbrojala je priložene glasove svih službi Doma zdravlja te saopštila imena ovogodišnjih dobitnika.

  • Plaketu doktor godine dobija prim.dr. Suad Bijedić, pomoćnik direktora Sektora medicinskih poslova.
  • Plaketu – Zdravstveni tehničar godine dobija Olgica Hrustić, medicinska sestra tehničar na recepciji u Službi porodične medicine.
  • Plaketu – Zaposlenik Doma zdravlja (medicinske struke) dobija Aščerić Tatjana dip. medicinska sestra.
  • Plaketu Zaposlenik Doma zdravlja (nemedicinska struka) dobija Aljić Hata – spremačica i na kraju
  • Plaketu radne jedinice dobija Služba higijensko epidemiološke zdavstvene zaštite.

domzdravlja3

Obilježavanje 87. godišnjice nastavlja se polaganjem cvijeća na Kapiji i Slanoj Banji, tradicionalnim prijemom penzionera ove ustanove, te Stručnim skupom u Hotela Tuzla.

Najavljena predavanja

– „Akademski razvoj porodične/obiteljske medicine – DOSADAŠNJI REZULTATI“, Autori: doc.dr.sc.Olivera Batić Mujanović,doc.dr.sc.Azijada Beganlić

– „Depresivnost kod žena“, Predavač: dr.Zlatko Kalabić
– „Ultrazvučni skrining na kraju I trimestra trudnoće“, Predavač/autor: prof.dr.sc.Adem Balić

Podijeli na socijalnim mrežama...