Obilježavanje 22. Aprila – Dana planete Zemlje

image013

Obilježavanje 22. Aprila – Dana planete Zemlje

Zajedničkom saradnjom Ekološkim pokretom – EKO ZELENI -iz Tuzle,Služba za higijensko epidemiološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Tuzla dati će svoj doprinos. Prije svega će se ogledati u obilascima škola i kolektivnih centara kako bi se utvrdilo činjenično stanje kada je u pitanju ovaj resor. Biti će to prilika i da ujedno zaposlenici ove službe ukažu na potrebu zaštite okoline prije svega na ugroženost prirode i na čovjekov nemar prema njoj te na opasnosti koje koje kontinuirano prijete životu na zemlji.

Preventivno se može dosta toga učiniti poručuju iz Službe za higijensko-epidemiološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Tuzla. Ovo je ujedno i povod da se svijest prema zaštiti planete zemlje polako treba buditi i da mnogobrojne organizacije i institucije trebaju da se uključe na svoj način u obilježavanje ovog datuma jer jedan dan nije dovoljan za dobrobit planete Zemlje, poručuju iz ove Službe.

Pored navedenog i učešća u ovoj akciji stručni tim službe će učestvovati i u predavanjima koje će organizovati Ekološki pokret – Eko zeleni.

Ured za odnose s javnošću

 

Podijeli na socijalnim mrežama...