OBILJEŽAVANJE 95.GODIŠNJICE DOMA ZDRAVLJA TUZLA

IMG 0088

OBILJEŽAVANJE 95.GODIŠNJICE DOMA ZDRAVLJA TUZLA

Podovodom dvodnevnog obilježavanja 95.godišnjice Doma zdravlja Tuzla,delegacija ustanove položila je cvijeće na Slanoj Banji i Kapiji.Takođe upriličen je i tradicionalni prijem penzionera Doma zdravlja i to u JU „Dom Penzionera“ Tuzla.

Bila je to prilika da nekadašnji i sadašnji zaposlenici odjeljenja/Službi evociraju one lijepe uspomene koje su prethodile svemu onome što se danas dešava a to je i službeno potvrda i najstarijem i najboljem institucionalnom radu jedne zdravstvene ustanove na primarnom nivou u državi BiH. Samim tim prilika više da se sviu raduju.Penzionere ustanove već 13.godinu zaredom,na prijemu dočekali su prim.dr.Suad Bijedić,direktor ustanove,prof.dr.Samir Mačković,pomoćnik direktora za medicinska pitanja i dipl.med.teh.Almir Avidić,glavni medicinar ustanove nastavljujući tradiciju kao i nihovi prethodnici.

Okvirom obilježavanja i sekcija ORGANIZACIJE DEMOBILISANIH BORACA ustanove posjetila je porodice poginulih boraca i šehida.Porodice Arnaut i Huseinefendic.Delegacija nije krila zadovoljstvo što je kćerka Begajeta iz porodice Huseinefendić već 4.godina medicine.Delegacija ustanove je u povodu 95.godišnjice predala poklon pakete i novčanu jednokratnu pomoć od 100 KM.

Takođe u okviru obilježavanja 95.godišnjice upriličena je predaja diploma u Domu zdravlja Tuzla i to 27.generaciji ljekara/doktora koji su pohađali izuzetno visoko stručnu školu ultrazvuka abdomena a u organizaciji Doma zdravlja Tuzla i Ljekarske komore Tuzlanskog Kantona a pod budnim okom i stručnošću prof.dr.med.sc.Slavice Beneš Mirić. 

 

Podijeli na socijalnim mrežama...