ODRŽAN PRVI KINESIO TAPING SEMINAR

28643412 10211862508222626 517760872 o

ODRŽAN PRVI KINESIO TAPING SEMINAR

Kinesio Taping Assessments,funfamental concept and techniqus.Službeni je to naziv prvog seminara održanog u Domu zdravlja u Tuzli.Priliku za upoznavanje sa ovom tehnikom imalo je 15 polaznika iz Tuzle.Sarajeva,Zenice,Banjaluke,Gradačca i Gračanice.

Temeljne ideje razvio je 70-ih godina prošlog vijeka Japanac Kenzo Kase na temelju svog kliničkog iskustva prilikom čega je utvrdio da mnogi bolovi rezultiraju iz funkcijskih smetnji mišića i tkiva u području zglobova i njihovog međusobnog narušenog sklada. Problemi sa zglobovima postaju učestaliji zbog nesrazmjerne snage i fleksibilnosti mišića oko zgloba. Metoda je razvijana i usavršavana gotovo 25 godina.

Ova učinkovita metoda liječenja postala je sastavni dio prevencije i rehabilitacije na svjetskim prvenstvima, olimpijskim igrama i različitim sportskim takmičenjima. Kinesio taping nije ograničen isključivo na probleme sa mišićima i zglobovima nego nudi mogućnost šire primjene kao liječenje migrene, edema, inkontinencije i menstrualnih bolova, kao preventivna mjera kod rekreativnog bavljenja sportom, te u vrhunskom sportu.

Podijeli na socijalnim mrežama...