OTVOREN TREĆI SIMPOZIJ URGENTNE MEDICINE BOSNE I HERCEGOVINE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

29750720 10212085588639497 1999870878 n

OTVOREN TREĆI SIMPOZIJ URGENTNE MEDICINE BOSNE I HERCEGOVINE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

Tuzla je Domaćin dvodnevnog 3. Simpozija urgentne medicine Bosne i Hercegovine s međunarodnim učešćem. Organizatori su Dom zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla i Službe za hitnu medicinsku pomoć Dom zdravlja Tuzla. Simpozij urgentne medicine za cilj ima povezivanje zdravstvenih radnika koji učestvuju u pružanju hitne medicinske pomoći iz BiH i regiona. Predavači su eminentni stručnjaci iz oblasti urgentne medicine.

Hitna medicinska pomoć u cijeloj BiH se nalazi pred pozitivnim promjenama koje zahtijevaju najbolja rješenja u načinu zbrinjavanja hitnih pacijenata.Upravo to i jeste jedan od glavnih razloga održavanja ovog simpozija,rečeno je ovom prilikom.
Kroz različite sesije i radionice ovaj Simpozij će pružiti priliku za razmjenu znanja,vještina,novih ideja i tehnologija koje se primjenjuju u svakodnevnoj praksi u svrhu unaprijeđenja kvaliteta pružanja hitne medicinske pomoći na prehospitalnom i kliničkom nivou.
Izvršni producent simpozija je Freestyle Marketing Agencija iz Tuzle a ispred organizatora simpozij je otvorila dr.Lejla Kuluglija Memišević,načelnica Službe hitne mediciske pomoći tuzlanskog Doma zdravlja.

Podijeli na socijalnim mrežama...