PENZIONERKA DOMA ZDRAVLJA TUZLA ŠERIFA HADŽIHRUSTIĆ PROSLAVILA 100.ROĐENDAN

IMG 0318

PENZIONERKA DOMA ZDRAVLJA TUZLA ŠERIFA HADŽIHRUSTIĆ PROSLAVILA 100.ROĐENDAN

Prim.dr. Meliha Ahmetbašić u ime delegacije Doma zdravlja u kojoj su još bili Prim.dr.Berina Hrustić i Adis Nišić,ured za odnose s javnošću,uručila je prigodne poklone za 100-ti,rođendan gospođi Hadžihrustić.

Doktorica Ahmetbašić prenijela je i pozdrave od direktora Doma zdravlja prim.dr.Suada Bijedića koji je poručio da će dugodišnja briga o penzionerima Doma zdravlja i dalje biti nastavljena.

 

Šerifa Hadžihurstić je davne 1986 godine otišla u penziju. Malo ko je bio a ko je nije poznavao,kažu njeni ukućani.Upravo zbog njenog entuzijazma i svega onoga što je aktivno radila godinama a i sa svojih 100 godina i dalje ima elana i puna je života,rekoše nam.

Posebno se pohvalno izrazila o brizi Doma zdravlja za penzionere ustanove i posebno na lijepoj gesti okupljanja svih njih jednom godišnje uz nadu da će to biti nsatavljeno s obzirom da je prethodne godine Corona učinla svoje.Dodala je na sve to Šerifa Hadžihurstić, da joj je Dom zdravlja bio prva kuća i više od toga.

Kako nam je Šerifa kazala najviše je tužna zbog gubitka bliskih prijateljica i prijatelja,ali dodaje pomalo sjetno život ide dalje i sve moramo stoički podnositi.Najviše bi voljelja da je situacija u BiH bolja da nam omladina ostane tu gdje jeste ali nada se da da će biti bolje.Šerifa je i danas aktivna na svim poljima,posebno kada je u pitanju volonterizam,gdje je uvijek na prvoj liniji.

Podijeli na socijalnim mrežama...