Planirana posjeta UNICEF-a Srbije

logo

Planirana posjeta UNICEF-a Srbije

Predstavništvo UNICEF-a Bosne i Hercegovine uputilo je molbu direktoru Doma zdravlja Tuzla da bude domaćin predstavnicima UNICEF-a Srbije u Centru za rani rast i razvoj Doma zdravlja Tuzla, koji borave u Bosni i Hercegovini od 24.-25. Aprila ove godine., a na obostrano zadovoljstvo, ovaj poziv je prihvaćen.

Jedan od ciljeva ove posjete jeste bolje razumijevanje integrisanih servisa za unapređenje ranog rasta i razvoja djece u Federaciji BiH, te preslikavanje našeg, Tuzlanskog, modela na zdravstveni sistem Republike Srbije. Ova posjeta će voditi ka pokretanju sličnih aktivnosti u Republici Srbiji, kao i aktiviranju stručnjaka iz oblasti Pedijatrije.

Ovom prilikom će članovi delegacije UNICEF-a Srbije imati priliku da se informišu o dosadašnjem napretku u raznim sferama, kao i izazovima s kojima se BiH i dalje suočava.

Centri za rani razvoj podrazumjevaju zajedničko učešće djece i roditelja i fokusirani su na ulogu roditeljskih kompetencija u ranom razvoju djece. Oni u prvi plan stavljaju potencijal za rani razvoj djeteta u uzrastu do 6 godina, kako kroz stimulisanje djetetovih sposobnosti i vještina, tako i kroz jačanje roditeljskih vještina.

Podijeli na socijalnim mrežama...