Posjeta Domu zdravlja Tuzla

IMG_1766

Posjeta Domu zdravlja Tuzla

Delegacija Doma zdravlja iz Vukovara predvođena direktorom Antom Lohinjskim boravila je danas u posjeti  tuzlanskom Domu zdravlja. Direktor Doma zdravlja  Tuzla Prim.dr. Kasim Brigić goste iz Vukovara  upoznao je  sa dosadašnjim radom tuzlanskog doma zdravlja kao i dostignućima koje je ovazdravstvena ustanova postigla zadnjih godina.

Gosti su izrazili želju da se upoznaju sa segmentima palijativne zaštite ,a koji se primjenjuju u porodičnoj medicini. Istaknuto je kako se kroz ovakve posjete mogu međusobno  razmjeniti iskustva ali se  pruža prilika i za nove zajedničke projekte. Najavljeno je kako bi se uskoro mogla dogoditi i uzvratna posjeta delegacije Doma zdravlja Tuzla  kolegama u Vukovaru.

IMG_1774Delegacija je nakon službene posjete i razgovara sa menadžmentom ustanove kako je i najavljeno posjetila odjeljenje zdravstvene njege u kući.Tom prilikom kroz jednu kraću video prezentaciju dipl.med.ses.Fehrija Salković glavna sestra ustanove  je goste ukratko upoznala sa organizacionom šemom s posebnim osvrtom na rad odjeljenja čiji su gosti bili.

Podijeli na socijalnim mrežama...