Posjeta učenika Osnove škole Sjenjak Tuzla

IMG 1812

Posjeta učenika Osnove škole Sjenjak Tuzla

Učenici drugog (II.) razreda Osnovne škole Sjenjak posjetili su Dispanzer za predškolsku djecu – Centar za rani rast i razvoj i službu Hitne medicinske pomoći u okviru nastave „Učimo o zdravstvenim ustanovama”.

IMG 1756Na ovaj način djeca su se upoznala sa uslugama koje pruža Centar za rani rast i razvoj, a to je promocija ranog razvoja djece, zdravlje, prehrana i dobro roditeljstvo. Kao sto smo ranije pisali, Centar za rani rast i razvoj pruža svakodnevno savjetodavne usluge roditeljima, a poseban akcenat stavljen je na rad na terenu u vidu kućnih posjeta pružajući učinkovitu potporu ranjivim i marginaliziranim porodicama.

IMG 1749
Učenici su također imali priliku upoznati se sa zanimanjem ljekar-pedijatar, logoped, pedagog –psiholog i medicinska sestra koji su vrlo važni u ranom rastu i razvoju djeteta. Ljekar-pedijatar, logoped, pedagog – psiholog i medicinska sestra djeluju kao tim u detekciji i ranoj intervenciji djece školskog i predškolskog uzrasta. U toku posjete, kompanija Meggle d.o.o. Posušje je obradovala mališane sa prigodnim poklonima.

Podijeli na socijalnim mrežama...