Poziv

Poziv

Poštovani/a,

Pozivamo Vas na Press konferenciju koja će biti održana u četvrtak, 22.09.2011. godine sa početkom u 11:oo sati u Agora Centru u Simin Hanu.

Cilj konferencije je promocija projekta pod nazivom ”Bolji uslovi življenja za stanovnike Simin Hana, posebno starih osoba”.  Ovom prilikom će predstavnici Fondacije tuzlanske zajednice uručiti donaciju Ambulanti Simin Han – koja se sastoji od vozila i medicinske oprema za kućne posjete.

 

Donirano vozilo i medicinsku opremu će koristiti osoblje Ambulante Simin Han za kućne posjete starim osobama starijim od 60 godina kojima je potrebna kućna njega a žive u istočnom predgrađu Tuzle.  Pored toga, projekat će mobilizirati volontere iz zajednice za pružanje pomoći javnoj instituciji u tretiranju starih osoba.

Promocija projekta i uručivanje donacije će biti upriličeno prema sljedećem protokolu :

11:00     Press konferencija sa učesnicima – Agora centar u S.Hanu

–    Jasna Jašarević, izvršna direktorica Fondacije tuzlanske zajednice

–    Prim. dr. Kasim Brigić, direktor JZU Dom zdravlja sa poliklinikom Tuzla

–    Monika Kleck, konsultantica za BiH ispred Freudenberg  fondacije

Мoderatorica konferencije Sabiha Rekić, menadžerica Agora centra          

11:30     Primopredaja doniranog vozila i medicinske opreme– ispred Ambulante S.Han

–    Prof. dr. Ekrem Jusufović, Član Upravnog odbora FTZ-a

–    Prim. dr. Enisa Ramić i med. sestra Renata Salihović, Ambulanta Simin Han

12:00     Koktel sa zvanicama –  Ambulanta Simin Han

Iskreno se nadamo da ćete prepoznati značaj ovog događaja i adekvatno informisati javnost o istom. Očekujemo da će primopredaji prisustvovati i Premijer Federacije, koji će taj dan biti u posjeti našem gradu.

Nosioci projekta su Fondacija tuzlanske zajednice Tuzla i Fondacija Freudenberg Stiftung sa sjedištem u Weinheim-u u Njemačkoj.  Partneri na realizaciji su Ambulanta Simin Han – Dom zdravlja Tuzla i UG “Agora” Simin Han. Projekat se realizuje na osnovu finansijske podrške Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke (BMZ ).

Podijeli na socijalnim mrežama...