PRIMARIJUSI DOMA ZDRAVLJA TUZLA”

Picture_221

PRIMARIJUSI DOMA ZDRAVLJA TUZLA”

Počasni naziv primarijus koji se dodjeljuje kao priznanje za dugogodišnji uspješan rad i posebne rezultate postignute na zaštiti zdravlja stanovništva i razvoju zdravstva odlukom Ministarstva zdravstva Federacije BiH dodjeljen je i ljekarima Javne zdravstvene ustanove Doma zdravlja sa Poliklinikom “Dr Mustafa Šehović” Tuzla.

Svoj dugogodišnji rad,iskustvo koje su prenosili i drugima vanjem Primarijusa krunisali su : dr.Adisa Fakić,dr.Senada Selmanović,dr.Olivera Batić Mujanović,dr.Enisa Ramić i dr.Damir Fazlić.

Bio je to izuzetan povod da se za ljekare organizuje prijem kod direktora ustanove.Prim.dr.Kasim Brigić direktor ustanove i Prim.dr.Suad Bijedić direktor za medicinska pitanja,istakli su svoje zadovoljstvo dosadašnjim radom ovih ljekara pri tome naglašavajući da je zvanje Primarijus imalo prostora da se dodijeli i ranije.Vaša stručnost,aktivnost,stalna edukacija i posebno usavršavanje i uvođenje novina iz oblasti u kojima radite,više nego dovoljno kazuju o Vašoj stručnosti čime je zadovoljstvo dvostruko veće,istaknuto je.

Rečeno je i da stalno bavljenje naučno-istraživačkim radom i aktivnostima usmjerenim posbeno na primarnu zdravstvenu zaštitu daje posebnu dozu prepoznatljivosti kvaliteta rada i razvoja u posebnim segmentima  a što je svojevremeno ocijeniom AKAZ (agencija za kvalitet u zdravstvu) dajući najviše ocijene.

Svi su bili jedinstveni u ocijeni da je dobijanje zvanja Primarijus ove godine za 5 ljekara Doma zdravlja,podstrek više ali i obaveza daljnjeg rada i održanja kvaliteta zdravstvenih usluga.

Na kraju Prim.dr.Kasim Brigić i Prim.dr.Suad Bijedić uz ponovne čestitke kazali su da je značaj Primarijata tim veći što se zna u kakvom vremenu se postižu pozitivni rezultati još jednom naglasivši podršku svim ljekarima koji teže ka usavršavanju i edukaciji a što uvijek ima za pozitivan ishod.

Ured za odnose s javnošću

Podijeli na socijalnim mrežama...