Promocija priručnika o standardnim operativnim procedurama za medicinske sestre/tehničare na nivou primarne zdravstvene zaštite

ProSes Slika1 RT 1024x

Promocija priručnika o standardnim operativnim procedurama za medicinske sestre/tehničare na nivou primarne zdravstvene zaštite

Promocija će se održati u ponedjeljak 06.novembra sa početkom u 13.30 sati u prostorijama Cardiopulmonalnog centra Doma zdravlja Tuzla.

Predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva i Ambasade Švicarske u BiH uručili su predstavnicima domova zdravlja u Federaciji Bosne i Hercegovine prvi priručnik o standardnim operativnim procedurama za medicinske sestre/tehničare na nivou primarne zdravstvene zaštite. 

Ujednačene i jasno definisane operativne procedure su jedan od osnovnih alata za standardizaciju prakse i osiguranje kvalitetne i sigurne zdravstvene usluge. Priručnik sa 46 standardnih operativnih procedura, prvi ovakve vrste u BiH, razvijen je u okviru projekta „Jačanje sestrinstva u Bosni Hercegovini – ProSes“ koji uz podršku Vlade Švicarske provodi konzorcij Fondacije fami i Ženevske univerzitetske bolnice.

Zahvaljujući priručniku svim medicinskim sestrama/tehničarima u ustanovama primarne zdravstvene zaštite u FBiH sada su na jednom mjestu dostupne informacije o svim procedurama relevantnim za njihov rad. Time im je po prvi put data mogućnost da na ujednačen i standardiziran način pružaju zdravstvene usluge, te povećaju kvalitet i efekte zdravstvene njege.

Podijeli na socijalnim mrežama...