Renovirana ambulanta “Lipnica”

amb3s

Renovirana ambulanta “Lipnica”

amb3

amb2

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlastitim radom mještana i sredstvima donatora sa područja Lipnice renovirana je Ambulanta Doma zdravlja Tuzla.

Bila je to jedna u nizu izuzetno uspiješnih akcija inicirana zajedničkim trudom mjesne zajednice,samih mještana i zaposlenika Ambulante „Lipnica”. Kako je istakao prim.dr.Kasim Brigić prilikom obilaska obnovljene ambulante,zadivljujući je trud koji su uložili mještani,donatori i zaspolenici da se ova ambulanta uredi na zaista respektabilan način.Na kraju iako ima još nekih detalja koje treba završiti bit će uloženo oko 12 000 KM u kompletnu obnovu.

“Ovom prilikom prenosim iskrenu zahvlanost menadžmenta i sviha zaposlenika naše ustanove na podršci koju su pružili ali i ljubavi koju su unijeli u obnovu ovog objekta,iskreno se nadamo da će i na područjima drugih mjesnih zajednica shvatiti značaj i na sličan način građani doprinjeti obnovama ambulanti jer u pravom smislu te riječi one jesu njihove a mi smo ti koji im pomažemo našom stručnošću i ljubaznošću da prebrode sve zdravstvene tegobe.

amb1

amb3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

amb2

Naravno s vremenom i pokušavamo da vlastitim sredstvima da obonovimo ambulante kako bi se pacijenti osjećali ugodnije ali eto neki od građana mjesnih zajednica željeli su još više i to i ostvarili na opće zadovoljstvo. Zato još jednom ističemo našu zahvalnost a na druge mjesne zajednice na kojima se nalaze ambulante apelujemo da se na sličan način uključe u obnovu ambulanti,jer svaka pomoć nam je dobrodošla a da građani Tuzle žele pomoći,dokazali su nebrojeno mnogo puta”kazao je dr.Brigić ovom prilikom.

Veliki je spisak pojedinaca i kolektiva koji su bili donatori i čija imena će se uvijek moći pročitati na zidu pri ulasku u samu ambulantu.Stara poslovica kaže: „Najbolji među najboljima”,tako je i bilo jer su za dvanaest najvećih donatora pripremljen prijem i dodijeljene zahvalnice u Kući solidarnosti u Gornjoj Lipnici.

Priznanja su dobili: Milica i Vlado Lamešić „VMS-Lamešić”, Vahdet Hasić „Road”,Miralem Bajrić „Telix”,Hazim Softić,Salih Hodžić „Meteor”,Slavko Pavić „Ćage”,Mirko Čanić,Rešad Husagić,Sale Mrkaljević „Sale-Mont”,Edin Delić S.T.R.”Una”,Mehmed Mehmedović i Muhamed Malkočević.

Posebno zahvalnost prim.dr.Kasim Brigić direktor Doma zdravlja Tuzla uputio je sestri Nadi Marković koja pokazala nesebičnost i koja uložila izuzetno veliki napor da se sve zajedno odradi na opće zadovoljsto svih.

Podijeli na socijalnim mrežama...