AKTIVNOSTI USTANOVE MART 2013 – RENOVIRANJE I ADAPTACIJA AMBULANTI TUZLANSKOG DOMA ZDRAVLJA

IMG_8551

AKTIVNOSTI USTANOVE MART 2013 – RENOVIRANJE I ADAPTACIJA AMBULANTI TUZLANSKOG DOMA ZDRAVLJA

U sklopu tuzlanskog Domu zdravlja obnovljene su i opremljene četiri ambulante porodične medicine. Građani nekoliko mjesnih zajednica, dobili su mogućnost liječenja u bolje opremljenim ambulantama, među kojima je i tuzlansko naselje Dobrnja.

Četvrta faza federalnog projekta „Jačanje zdravstvenog sektora” podrazumijevala je adaptaciju, renoviranje i opremanje ambulanti porodične medicine. Na području Federacije ovim projektom je obuhvaćeno preko 400 ambulanti koje su opremljene standardiziranom opremom. Kada je u pitanju Tuzlanski kanton, do sada su uspješno završene 74 ambulante, među kojima je i ona u naselju Dobrnja, koja je pored ambulante u centru,ambulante Kiseljak teakođer svečano otvorena.

„Sa obučenim timovima porodične medicine, stvaramo prepoznatljivi ambijent, za rad timova porodične medicine, a naravno i na zadovoljstvo naših korisnika usluga”, kaže dr. Vildana Doder, pomoćnica federalnog ministra zdravstva

Sredstva su obezbijeđena kreditom Svjetske banke, a u opremanje ambulanti na području Tuzlanskog kantona je uloženo četiri miliona KM, od kojih je oko 380 hiljada KM izdvojeno za četiri ordinacije u Domu zdravlja Tuzla, i ambulante u naseljima Kiseljak i Dobrnja.

„Još imamo ambulantu Mramor i Gornju Tuzlu i mi smo sve ordinacije u Tuzli opremili najmodernijom opremom, i rekonstruirali tako da možemo pustiti građanima na neki način dobro opremljene ambulante sa najsavremenijom opremom“, ističe Kasim Brigić, direktor Doma zdravlja Tuzla.

Naredni korak je peta faza koja podrazumijeva finaliziranje preostalih ambulanti na području našeg kantona, uključujući i Dom zdravlja Tuzla, uz neke početne aktivnosti uvođenja informatizacije, odnosno snabdijevanje informatičkom opremom.

IMG_8614IMG_8635IMG_8642

Podijeli na socijalnim mrežama...