SAVREMENI MAMOGRAF URUČEN DOMU ZDRAVLJA TUZLA

IMG 0010 Copy

SAVREMENI MAMOGRAF URUČEN DOMU ZDRAVLJA TUZLA

Naša ustanova je dobila digitalni uređaj za mamografiju. U pitanju je jedini digitalni uređaj te vrste u ustnovama primarne medicine u Bosni i Hercegovini.

Uređaj je nabavljen zahvaljujući donaciji Fondacije “Jusuf Nurkić”, posredovanjem Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP) i uz finansijski doprinos Vlade Tuzlanskog kantona. Vlada TK osigurala je 40.000 KM ali je ovom prilikom naglašeno da bez podrške Jusufa Nurkića i njegove Fondacije, ne bi ovako brzo nabavili prijeko potreban mamograf. Ministar zdravstva Božo Jurić zahvalio se donatorima i posebno naglasio dobru saradnju koja traje već duže vremena.

Elvedin Trakić, predstavnik Fondacije, inače tetak košarkaša Nurkića, rekao je da mu je čast što prisustvuje primopredaji mamografa i da će ova fondacija i dalje nastaviti da pomaže ondje gdje pomoć prijeko potrebna.

Aldin Međedović,predstavnik UNDP-a kako je rezultat finansijske pomoći prvenstveno našeg košarkaša Jusufa Nurkića, ali i finansijsku podršku Vlade TK,aparat tako brzo nabavljen a UNDP-i je uvijek tu da pomogne u ovakvim projektima što će činiti i dalje.

Medicinski direktor Doma zdravlja Tuzla, Samir Mačković, istaknuo je kako su uposlenici radili na dotrajaloj i analognoj opremi, te da je ova donacija veliki korak ka implementaciji procesa digitalizacije.On se ovom prilikom zahvalio svima koji su učestvovali u nabavci mamografa i time doprinjeli da se ovaj segment medicine značajno unaprijedi.

Vrijednost aparata je 184.000 KM + PDV.Aparat će u narednim danima biti instaliran i tesiran a nakon toga pušten u rad.

Podijeli na socijalnim mrežama...