SLUŽBA HITNE MEDICINSKE POMOĆI U NOVOM RUHU

IMG 1127

SLUŽBA HITNE MEDICINSKE POMOĆI U NOVOM RUHU

Otvorena je i Stomatološka ambulanta u Lipnici a u narednom periodu predviđeno je otvaranje i Ambulante u Domu panzionera i Ambulante u ŠI Selu.

Nakon renoviranja i adaptacije prostorija, upriličena je svečana ceremonija otvorenja Službe hitne medicinske pomoći, Doma zdravlja Tuzla. Sredstva za obnovu u iznosu od oko 500.000 konvertibilnih maraka obezbjeđena su iz Budžeta Grada Tuzla.

U obnovljenim i adaptiranim prostorijama Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, smještene su dvije ordinacije, soba za reanimaciju, opservacija, stomatološki blok, te zaseban pedijatrijski blok.

Podsjećamo da su budžetskim sredstvima Grada Tuzla,izvršeni građevinsko-zanatski radovi, te radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione infrastrukture i mašinskih i elektro instalacija. Rekonstrukcijom prostorija službe Hitne medicinske pomoći Tuzla, majke sa djecom će dobiti posebno mjesto, čekaonicu i pedijatrijski blok. Postojeće prostorije za pacijente su proširene, tako da će pacijentima, za razliku od dosadašnjeg stanja, na raspolaganju biti još jedna prostorija namijenjena za praćenje ili opservaciju.

Svečanu vrpcu a time i primopredaju adaptiranih prostora presijekli su Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović,Predsjedavajući Gradskog Vijeća Jozo Nišandžić i Direktor Doma zdravlja prim.dr.Suad Bijedić.

Dio navedenih sredstava utrošen je i na adaptaciju i nabavku opreme za otvaranje Stomatološke ambulante u Lipnici.Ovim činom a isti dan naši sugrađani iz Lipnice nakon dugo vremena dobili su modernu Stomatološku ambulantu koja će im biti na raspolaganju u radne dane a samim tim i kvalietniju zdravstvenu zaštitu kada je u pitanju ova oblast medicine.

Naredni period a u okviru što bolje zdravstvene zaštite naših sugrađana planirano je otvaranje Ambulante Službe opšte/porodične medicine u Domu penzionera u Tuzli kao i Ambulante u Ši Selu.Ovim projektima za koje je sredstva takođe obezbijedilo Gradsko vijeće značajno će se poboljšati kvalitet pružanja zdravstvenih usluga našim sugrađanima.

Podijeli na socijalnim mrežama...