Svečano otvaranje „Kabineta za ART terapiju“

Centar-za-Mentalno-zdravlje

Svečano otvaranje „Kabineta za ART terapiju“

Zahvaljujući opremi i finansijskoj podršci Udruženja „AMICA EDUCA Tuzla, centar za mentalno zdravlje tuzlanskog Doma zdravlja upriličit će 19.03.2015.(četvrtak) u 13.00 sati,svečano otvaranje „Kabineta za ART terapiju“.

Zahvaljujući opremi i finansijskoj podršci Udruženja „AMICA EDUCA Tuzla,centar za mentalno zdravlje tuzlanskog Doma zdravlja upriličit će 19.03.2015.(četvrtak) u 13.00 sati,svečano otvaranje „Kabineta za ART terapiju“.

Art terapija je vrsta psihoterapije u čijem je fokusu likovno izražavanje kao sredstvo ekspresije emocija i misli, te razrješavanja psiholoških konflikata. Art terapiju treba razlikovati od „umjetnosti kao terapije“ (Arts in Health), koja podrazumjeva inherentna terapijska svojstva umjetnosti i ne zahtijeva specifičan trening osobe koja asistira u kreativnom procesu. Za razliku od toga, praksa art terapije, poput ostalih psihoterapija, zahtijeva visoku stručnost, zrelost i iskustvo terapeuta, te svijest o potrebi za kontinuiranim ličnim i stručnim usavršavanjem.

Ured za odnose s javnošću

Podijeli na socijalnim mrežama...