SVEČANO VEČE DOMA ZDRAVLJA TUZLA: Povodom 90 godina ustanove dodijeljene plakete najzaslužnijim pojedincima i službama

zlatna

SVEČANO VEČE DOMA ZDRAVLJA TUZLA: Povodom 90 godina ustanove dodijeljene plakete najzaslužnijim pojedincima i službama

Svečano veče održano je u Hotelu Tuzla uz prisustvo mnogobrojnih gostiju i zvanica.Posebno pažnju privukao je veliki broj gostiju i zvanica iz Republike Srpske posebno iz Domova zdravlja ali i drugih ustanova što je još jedan u nizu dobrih poteza kada je u pitanju dobra saradnja kao i edukacija kadrova iz pomenutih a koju vrše upravo stručni timovi iz Tuzle.

I ove godine na svečanosti su nagrađeni najzaslužniji ljekari i uposlenici ove ustanove. Svečarski ton večeri kojom se proslavljalo 90 godina postojanje najstarijeg doma zdravlja u BiH dali su brojni gosti iz cijele zemlje koji su u Hotelu Tuzla aplauzima, nagradama i cvijećem odali priznanje najboljima među jednakima.

Na prijedlog Komisije za dodjelu plaketa/priznanja, privremeni Upravni odbor ustanove odlučio je da plaketu doktora godine dobije prim. dr. Šemsa Alajbegović, specijalista opšte medicine i porodični ljekar u Službi opšte/porodične medicine.

Enes Osmanović iz Biohemijsko-hematološkog laboratorija pri Službi medicinske dijagnostike proglašen je zdravstvenim tehničarom godine.
Centar za mentalno zdravlje je proglašen za službu odnosno radnu jedinicu godine.

Glasovima svih radnih jedinica ove zdravstvene ustanove odlučeno je da plaketu zaposlenika godine medicinske struke dobije prim. dr. Amela Adžajlić, specijalista ginekologije i akušerstva pri Službi zdravstvene zaštite žena i trudnica.

Istovjetno priznanje, ali u kategoriji nemedicinske struke, dobila je Šuhreta Bošnjić, daktilograf u Službi pravnih, kadrovskih i opštih poslova.
Posebno priznanje, Zlatna plaketa ustanove, koja se dodjeljuje svakih 10 godina, ove godine je uručena direktoru tuzlanskog doma zdravlja prim. dr. Kasimu Brigiću.

Svečano veče nastavljeno je u slavljeničkoj atmosferi onako kako dolikuje da se obilježi jedan značajan jubilej ustanove koja je danas na pijedastalu kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita u BiH.

Podijeli na socijalnim mrežama...