USPIJEŠAN NASTUP NAŠIH SPORTSKIH EKIPA NA MEDICINIJADI 2024

USPIJEŠAN NASTUP NAŠIH SPORTSKIH EKIPA NA MEDICINIJADI 2024

Proteklog vikenda na sportskim terenima hotela “Zenit” u Neumu održane su sportske igre zdravstvenih radnika sjeveroistočne Bosne  “Medicinijada 2024”.

Učešće je uzelo 15 zdravstvenih institucija sa gotovo 500 takmičara. Kao i svake godine, naši sportisti su ostvarili zapažene rezultate. Osvojeno je prvo mjesto u malom nogometu, streljaštvo je zauzelo drugu poziciju, ekpa odbojke na pijesku takođe se okitila srebrnom medaljom a za njima sa istim medaljama ponosili su se i naši šahisti kao i ekipa tradicionalne igre “povlačenja konopca”. Iako naša ekspedicija ustanove u nešto manjem broju, ostvarili su izuzetan uspijeh.

Prof. dr. sc. Samir Mačković, direktor ustanove primio je delegaciju Medicinijade i ovom prilikom se zahvalio na njihovom zalaganju, trudu i osvojenim medaljama, pohvalivši i izuzetno korektno ponašanje naših sportista kako na terenu tako i vanj njega.

Direktor Mačković je obećao punu podršku daljnjim sportskim aktivnostima sve u cilje za što bolje pripreme za buduće Medicinijade te pozvao ovom prilikom za iznalaženje mogućnosti za što veće i masovnije članstvo u Sportskom društvu Doma zdravlja koje je i nosilac ovih aktivnosti. Dom zdravlja će dati punu podršku ovakvim lijepim pričama u skladu sa mogućnostima, kazao je direktor Mačković, ovom prilikom.

Ured za odnose s javnošću

Podijeli na socijalnim mrežama...