VRIJEDNA DONACIJA KOMPANIJE „FIDIFARM“ CENTRU ZA PATOLOGIJU SLUHA, GLASA I GOVORA

IMG 0007

VRIJEDNA DONACIJA KOMPANIJE „FIDIFARM“ CENTRU ZA PATOLOGIJU SLUHA, GLASA I GOVORA

Prijeko potreban logopedski aparat „Vibrofon“ za korekciju artikulacijskih poremećaja kod govora i kompletne uniforme, Centru za patologiju sluha, glasa i govora, uručila je Ivana Maglovski, rukovoditelj za tržište BiH sa stručnom saradnicom Teom Zamboni.

Ovo je za nas izuzetno vrijedan dijagnostički aparat koji će pomoći u kvalitetnijem radu sa djecom, kazala je mr.sc.Sabina Šehić, Šef Centra.Ona se ujedno zahvalila i u ime ustanove na donaciji, dodavši da nije prvi put da ova kompanija na izuzeno konkretne načine pomaže poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga pacijentima.

Fidifarm (vizuelno prepoznatljiviji po brendu Dietpharm) iz Hrvatske obilježava 34. godišnjicu postojanja član je Atlantic grupacije.Obilježavajući svoju godišnjicu planira još puno toga pružiti i pomoći posebno u sistemu primarne zdravstvene zaštite. Tako je najavljena a već pokrenuta inicijativa za nabavku a potom donaciju dječijih setova (stolovi i stolice) za Centar za patologiju sluha, glasa i govora kao i za odjeljenje za predškolsku djecu Doma zdravlja Tuzla.

Podijeli na socijalnim mrežama...